1. Chleb Everyday – Opinie – Cena – Zamienniki – Ulotka – Skład

PYSZNY, BEZGLUTENOWY CHLEB Z ZIARNAMI SORGA ORAZ DYNI. CHLEB EVERYDAY

W naszych czasach jest ogrom ludzi, którzy są zmuszeni spożywać dietę bezglutenową. Świetnym rozwiązaniem dla takich osób jest bezglutenowy chleb z ziarnami sorga i dyni EVERYDAY. To gotowa mieszanka chlebowa stworzona do samodzielnego wypieku. Własnoręcznie upieczesz dla siebie smaczny oraz zdrowy chlebek. Zdrowy, naturalny i smaczny.

UNIKALNY SKŁAD MIESZANKI CHLEBOWEJ EVERYDAY

Chleb EVERYDAY jest pozbawiony wszystkich substancji, które mogłyby wyrządzić krzywdę osobie uczulonej na gluten. Nie zawiera laktozy, zbóż z zawartością glutenu, jajek, mleka, soi, orzechów, ziaren sezamu oraz innych produktów, szkodliwych dla bezglutenowców. Jego g³ówne składniki to:
⦁ skrobia kukurydziana
⦁ mąka z ziaren sorgo
⦁ mielone ziarna słonecznika
⦁ mielony kminek
⦁ nasiona lnu
⦁ mąka z dyni

Wszystkie te składniki są całkowicie bezpieczne dla organizmu, a osoby uczulone na gluten mogą go spożywać bez żadnych obaw i ograniczeń.

JAK KROK PO KROKU UPIEC PYSZNY CHLEB EVERYDAY?

Przepis jest niesamowicie prosty, tym bardziej że w opakowaniu mamy gotową mieszankę.
1. Przed tym jak otworzymy torebkę wstrząsamy nią parokrotnie.
2. Wsypujemy mieszankę do żaroodpornego naczynia i dodajemy 5 g suchych drożdży, lub 20 g płynnych (taka ilość drożdży potrzebna jest do 500 g mieszanki)
3. Następnie należy dolać 340 ml lekko ciepłej wody oraz mieszać powstałą mieszankę przez około 10 min aż do momentu powstania jednolitej konsystencji.
4. Tak przygotowaną mieszankę wstawiamy do rozgrzanego do 40 stopni piekarnika na 20 minut do wyrośnięcia.
5. Wyjmujemy z piekarnika i delikatnie formujemy bułeczki, bądź wstawiamy do formy do pieczenia, jeśli wolimy chleb.
6. Pozostawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na około 60 minut.
7. Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni i pieczemy chleb, bądź bułkchleb-bezglutenowy-everydayi przez około godzinę.

I gotowe! Szybko, łatwo i apetycznie. Możesz cieszyć się pysznym i świeżym chlebkiem własnej roboty. Ja jestem zachwycona jego smakiem, zresztą nie tylko ja. Moja rodzina nie może się go nachwalić. Zwłaszcza gdy jeszcze ciepły trafia na nasz stół. Jest nie tylko smaczny, ale również bardzo zdrowy, a to przecież najważniejsze.

CHLEB EVERYDAY I MNÓSTWO KORZYSTNYCH OPINII

Już wcześniej słyszałam same pozytywy na temat tego chlebka. Dziś sama wydałabym podobną opinię. Jest rewelacyjny. Oto kilka opinii z sieci:

„Mój synek jest na diecie bezglutenowej. Chlebek bardzo mu smakuje. Pomaga mi w przygotowaniu, co cieszy go jeszcze bardziej. Jest niejadkiem i miałam duży problem z wybraniem dla niego odpowiedniego pieczywa. Ten chlebek wręcz pochłania. Polecam każdemu. U nas zagościł na stałe”.
Martyna 27 lat.

„Oboje z mężem nie tolerujemy glutenu. Chleb EVERYDAY to dla nas idealne rozwiązanie. Jest pyszny i zdrowy. Na naszym stole będzie jeszcze przez długi czas. Zwłaszcza że smakuje obłędnie”.
Magdalena 33 lata.

Jak widać nie tylko ja jestem zachwycona mieszanką chlebową EVERYDAY. Spróbuj i Ty. Naprawdę warto.

Add a Comment